Телефон

+380935560007

Email

info@zumi.com.ua

Години роботи

Пн - Нд: 9:00 - 21:00

Випічку люблять всі, а особливо з листкового тіста, але возитися з ним треба довго і не у кожного є стільки вільного часу. Тому є чудова альтернатива – готове листкове тісто. Запікається швидко і без особливих турбот, а головне – однаково добре поєднується як з солодкою начинкою, так і з солоною, наприклад, такий як сир. Сирні палички з листкового тесту напевно сподобаються вашим рідним і вони будуть просити готувати їх частіше.

Інгредієнти для приготування сирних паличок з листкового тіста:

  1. Тісто листкове – 500 г
  2. Сир – 100 г
  3. Яйця курячі – 1 шт
  4. Перець чорний мелений – за смаком
  5. Сіль – за смаком
  6. Борошно для розкочування тіста

Інвентар:

  1. Терка
  2. Скалка
  3. Пекарська папір
  4. Деко
  5. Духовка
  6. Чашка
  7. Вилка або віночок
  8. Кухонні пензлик

Приготування сирних паличок з листкового тіста:

Крок 1: Готуємо сир.

натираємо сир

Сир можна використовувати будь-якої марки і сорти, головне щоб він подобався вам за смаком. Отже, на тертці з великими отворами натираємо сир в тарілку або на обробну дошку.


Крок 2: Готуємо тісто.

розкачуємо листкове тісто

Розморожене тісто дістаємо з упаковки. Рівну поверхню посипаємо невеликою кількістю борошна і викладаємо на неї перший лист (в упаковках 500 грам їх зазвичай два). З допомогою качалки розкачуємо його в пласт з розмірами приблизно 25 на 30 див.

Промиваємо під гарячою проточною водою яйце, розбиваємо в чашку або іншу зручну ємність і збиваємо за допомогою вилки до однорідності. Потім додаємо сіль, чорний мелений перець і знову збиваємо.

змащуємо тісто яйцем, посипаємо сиром і нарізаємо

Тепер спеціального кухонного пензликом змащуємо тестовий пласт яйцем, посипаємо половиною сиру, злегка приминаем його в тісто (можна качалкою, але не сильно) і розрізаємо пласт гострим ножем на довгі вузькі смужки шириною близько 1,5 см.

Проробляємо теж саме з другим тестовим пластом.


Крок 3: Формуємо блюдо.

закручуємо тестові смужки

Деко для запікання застеляємо пекарським папером, кожну смужку акуратно закручуємо і переносимо на деко. Закручувати смужки не обов’язково, але блюдо в кінці вийде більш красиве і апетитне. Тісто під час запікання трохи збільшиться в розмірах, тому укладаємо смужки на невеликій відстані один від одного.


Крок 4: Запікаємо сирні палички.

запікаємо сирні палички

Запікаємо страву протягом 15 хвилин при температурі 190 градусів. Потім перевертаємо кожну сирну паличку на іншу сторону і запікайте ще 2 – 3 хвилини до утворення красивою золотистої скоринки.

Деко з готовими сирними паличками дістаємо з духовки і залишаємо остигати.


Крок 5: Подаємо сирні палички з листкового тіста.

сирні палички з листкового тіста

Страва подається в теплому вигляді на закуску до святкового столу або як смачне доповнення до ніжним супів-пюре, а також сирні палички приємно смакувати з легкими алкогольними напоями.

Приємного апетиту!


Поради:

– Разом з чорним меленим перцем можна використовувати і інші ароматні спеції, наприклад, розмарин або чебрець.

– Сирні палички виходити ще смачніше, якщо додати до збитого яйця столову ложку води і столову ложку томатного соусу.

– Не обов’язково використовувати один сорт сиру, можна комбінувати кілька за власним смаком.

Рекомендовані статті

Залишити коментар