Випічку люблять всі, а особливо з листкового тіста, але возитися з ним треба довго і не у кожного є стільки вільного часу. Тому є чудова альтернатива – готове листкове тісто. Запікається швидко і без особливих турбот, а головне – однаково добре поєднується як з солодкою начинкою, так і з солоною, наприклад, такий як сир. Сирні палички з листкового тесту напевно сподобаються вашим рідним і вони будуть просити готувати їх частіше.
Інгредієнти для приготування сирних паличок з листкового тіста:
Приготування сирних паличок з листкового тіста:
Крок 1: Готуємо сир.
Сир можна використовувати будь-якої марки і сорти, головне щоб він подобався вам за смаком. Отже, на тертці з великими отворами натираємо сир в тарілку або на обробну дошку.
Крок 2: Готуємо тісто.
Розморожене тісто дістаємо з упаковки. Рівну поверхню посипаємо невеликою кількістю борошна і викладаємо на неї перший лист (в упаковках 500 грам їх зазвичай два). З допомогою качалки розкачуємо його в пласт з розмірами приблизно 25 на 30 див.
Промиваємо під гарячою проточною водою яйце, розбиваємо в чашку або іншу зручну ємність і збиваємо за допомогою вилки до однорідності. Потім додаємо сіль, чорний мелений перець і знову збиваємо.
Тепер спеціального кухонного пензликом змащуємо тестовий пласт яйцем, посипаємо половиною сиру, злегка приминаем його в тісто (можна качалкою, але не сильно) і розрізаємо пласт гострим ножем на довгі вузькі смужки шириною близько 1,5 см.
Проробляємо теж саме з другим тестовим пластом.
Крок 3: Формуємо блюдо.
Деко для запікання застеляємо пекарським папером, кожну смужку акуратно закручуємо і переносимо на деко. Закручувати смужки не обов’язково, але блюдо в кінці вийде більш красиве і апетитне. Тісто під час запікання трохи збільшиться в розмірах, тому укладаємо смужки на невеликій відстані один від одного.
Крок 4: Запікаємо сирні палички.
Запікаємо страву протягом 15 хвилин при температурі 190 градусів. Потім перевертаємо кожну сирну паличку на іншу сторону і запікайте ще 2 – 3 хвилини до утворення красивою золотистої скоринки.
Деко з готовими сирними паличками дістаємо з духовки і залишаємо остигати.
Крок 5: Подаємо сирні палички з листкового тіста.
Страва подається в теплому вигляді на закуску до святкового столу або як смачне доповнення до ніжним супів-пюре, а також сирні палички приємно смакувати з легкими алкогольними напоями.
Приємного апетиту!
Поради:
– Разом з чорним меленим перцем можна використовувати і інші ароматні спеції, наприклад, розмарин або чебрець.
– Сирні палички виходити ще смачніше, якщо додати до збитого яйця столову ложку води і столову ложку томатного соусу.
– Не обов’язково використовувати один сорт сиру, можна комбінувати кілька за власним смаком.