Хто не любить хрусткі хлібні сухарики? Мабуть, таких знайти дуже важко. Адже цю просту закуску люблять і дорослі і діти, а якщо приготувати його в домашніх умовах, так приправити пікантним часником, вийде справжня радість для всієї родини, якій до речі, можна доповнювати різні страви. сухариками з часником можна замінити попкорн, традиційно подається до фільмів.
Інгредієнти для приготування сухарів з часником:
Приготування сухарів з часником:
Крок 1: Нарізаємо хліб.
Хліб викладаємо на обробну дошку і спочатку нарізаємо скибочками товщиною близько 1 – 1,5 сантиметрів, потім вже скибочки подрібнюємо кубиками приблизно такого ж розміру (фанатично вимірювати кожен шматочок не потрібно). Отримані хлібні кубики висипаємо в склянку, а потім у велику тарілку. Таких склянок з хлібом повинно бути всього 4.
Крок 2: Готуємо часникову заправку.
З часнику знімаємо піну і з допомогою спеціальної чесночницы видавлюємо в чисту тарілку або чашку. Додаємо до нього рослинне масло і перемішуємо столовою ложкою.
Крок 3: Запікаємо сухарики.
Далі виливаємо часникову заправку до хліба, ретельно перемішуємо, щоб кожен шматочок потрапило масло. Деко для запікання застеляємо пекарським папером і висипаємо хлібні шматочки. Застеляти пекарської папером не обов’язково, вона просто зберігає деко чистим.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і запікаємо наш хліб протягом 20 – 25 хвилин до золотисто – рум’яного кольору.
Крок 4: Подаємо сухарі з часником.
Готові сухарики акуратно пересипаємо в красиву тарілку і залишаємо остигати до кімнатної температури. Після чого їх можна подавати до столу. Хлібні сухарики можна використовувати не тільки як закуску, але і додавати в різні страви, наприклад, салати або супи.
Приємного апетиту!
Поради:
– В якості рослинної олії можна використовувати оливкова, соняшникова, а також кукурудзяне або виноградне. Це справа смаку.
– Сухарики можна готувати з будь-якого хліба, але краще, щоб він був свіжий, а ще краще приготований в домашніх умовах.
– Такі сухарі можна готувати в мікрохвильовій печі.