Смажений сир – це чудова закуска або окреме гаряче блюдо. Ніжні шматочки молочного продукту в рум’яної паніровці прикрасять ваш святковий або повсякденний стіл. А неймовірно приємний смак пом’якшеного сиру подарує хвилинки незабутнього насолоди!
Інгредієнти для приготування смаженого сиру:
Приготування смаженого сиру:
Крок 1: готуємо сир.
В першу чергу під час купівлі сиру варто вибрати шматок прямокутної форми його легше нарізати, панірувати і смажити. Кладемо його на обробну дошку і нарізаємо пластами товщиною не більше 1 сантиметри їх ширина та довжина може варіюватися від 3 до 10 сантиметрів, але невеликі шматочки виглядають під час подачі більш естетично. Укладаємо нарізку в глибоку миску і заливаємо сир звичайною холодною проточною водою так, щоб рідина повністю покривала подрібнений інгредієнт і ставимо ємність в холодильник на 20 – 30 хвилин. Цей процес потрібен для того, щоб до слизькій поверхні сиру пристав шар пшеничного борошна.
Крок 2: готуємо куряче яйце, борошно і панірувальні сухарі.
Поки настоюється сир, беремо 3 глибокі тарілки, в першу за допомогою кухонного ножа вбиваємо курячі яйця без шкаралупи і злегка збиваємо їх столовою виделкою до однорідності жовтка і білка. В другу ємність додаємо 100 грам панірувальних сухарів, а в третю 50 грам просіяного пшеничного борошна.
Крок 3: смажимо сир.
Через 20 – 30 хвилин включаємо плиту на середній рівень і ставимо на неї сковороду з 140 – 150 мл рослинного масла, жиру повинно бути багато, інакше сир буде погано прожариваться з боків. Потім видаляємо з холодильника миску з шматочками сиру. Зливаємо воду і приступаємо до паніровці. Обвалюємо вологі шматки сиру в борошні так, щоб вона покрила їх з усіх сторін. Після почергово занурюємо їх у збиті курячі яйця. Паніруємо в сухарях і повторюємо процес панірування ще 1 чи 2 рази, спочатку в яйцях і після в сухих хлібних крихтах.
Потім відразу кладемо скибочки в сильно розігріту олію. Обсмажуємо сир з обох боків до золотистої рум’яної скоринки і уважно стежимо за тим, щоб вона не луснула, тобто не пересмажуємо!
На смаження сиру з усіх боків йде не більше 2 – 3 хвилин. Після за допомогою кухонної лопатки, перекладаємо готовий сир на паперові кухонні рушники і даємо їм можливість увібрати в себе надлишки жиру протягом 40 – 60 секунд.
Потім відразу ж переміщаємо їх на велике плоске блюдо або порціонну тарілку і подаємо до столу.
Крок 4: подаємо смажений сир.
Смажений сир подається в гарячому вигляді як закуска або друге гаряче блюдо з гарніром зі свіжих овочів. За бажанням ласі шматочки молочного продукту можна сервірувати на зелених листках салату і оформляти маринованими маслинами, оливками, білим виноградом або іншими фруктами. Дуже часто такий сир подають з журавлинним, брусничним або апельсиновим соусами. Цю смакоту можна смакувати під келишок білого напівсухого вина або пива все залежить від вашого смаку. Насолоджуйтесь!
Приємного апетиту!
Поради:
– Для приготування цього шикарного страви можна використовувати будь-які види твердих або м’яких сирів, наприклад сулугуні, моцарелла, камамбер, брі, російський або швейцарський.
– За бажанням у збите яйце можна додати такі спеції, як любисток, білий мелений перець, запашний мелений перець, мускатний горіх, кріп або свіжий видавлений через чеснокодавку часник.
– Панірувальні сухарі можна приготувати зі звичайних домашніх сухариків просто подрібнивши їх через м’ясорубку або за допомогою блендера.