Пікантна закуска добре поєднується з вареною картоплею, овочами гриль, а також використовується у приготуванні бутербродів. Сало, запечене у фользі можна приготувати про запас і зберігати в холодильнику для відповідного випадку. Наприклад, до вас несподівано прийшли гості, ви не встигаєте приготувати вечерю або вам просто захотілося перекусити – дістаєте шматок закуски, нарізати і подаєте на стіл. Що може бути простіше? Зате така смакота сподобається навіть самим вибагливим гурманам.
Приготування сала, запеченого у фользі.
Крок 1: Підготовка сала.
Свіже сало необхідно ретельно промити, просушити і очистити ножем. Для цього соскабливаем лезом шматок сала з усіх боків. Після цього розрізаємо шматок на кілька частин (приблизно по 300 грам кожна).
Крок 2: Маринуємо сало.
Часник очищаємо від лушпиння, моєму зубчики і розрізаємо кожен на 4 частини. Першим ділом сало треба нашпигувати часником. Для цього за допомогою ножа робимо отвори різної глибини в м’якоті і вставляємо в них часточки. Далі шматки гарненько натираємо сіллю і будь приправою, яка вам подобається. Це можемо бути суміш перців, або спеціальна приправа для свинини або для гриля. Далі сало обмазуємо гірчицею і складаємо шматки в миску, яку накриваємо і ставимо в холодильник. Маринуватися воно має не менше 12 годин. Найкраще підготувати його з вечора, щоб воно за ніч промокло, а з ранку вже можна приступити до запіканню апетитною закуски.
Крок 3: Запікаємо страву.
За допомогою ножа дістаємо часник з сала, а його загортаємо шматки у фольгу. Викладаємо їх на деко і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до температури 180 градусів. Підтримуючи такий самий жар, запікаємо страву 40 хвилин. Якщо ви любитель хрусткої скоринки, то за 10 хвилин до вимикання, можна зверху відкрити фольгу. Якщо у вашому духовій шафі є функція «гриль», в цей же період (на 10 хвилин) можна її включити. Тоді закуска зарум’яниться і доповниться приємним ароматом.
Крок 4: Подаємо сало, запечене у фользі.
Готове сало виймаємо з духовки. Після чого остуджуємо і знімаємо з шматочків фольгу. Нарізаємо сало тоненькими скибочками, прикрашаємо зеленню петрушки і подаємо на стіл. Решту потрібно перекласти в добре закривається тару або в банку і ставимо в холодильник. Сало, запечене у фользі, може спокійно тиждень зберігатися при мінусовій температурі і не зіпсуватися. Але, найчастіше, воно надовго не затримується, а уплетается «за обидві щоки».
Приємного Вам апетиту і будьте завжди в «всеозброєнні»!
Поради:
— Для того, щоб закуска вийшла ще більш смачною, краще всього при виборі сала віддати перевагу тому, яке буде з прошарком м’яса. Але потрібно враховувати, що якщо сало вибрано саме така, то час його випікання збільшується до 60 хвилин.
— Страву можна естетично прикрасити, посипавши шматочки сала червоної меленою паприкою. А також можна викласти кружечки солодкого перцю на блюдо, що також зробить закуску більш красивою і яскравою.
Якщо ви не любитель гострої їжі, то в такому випадку можна обмазати замість гірчиці шматки сама томатною пастою, трохи приправлений чорним меленим перцем і соком лимона.