Ця закуска чудово впишеться як в повсякденне меню, так і на святковий стіл. Цікаве оформлення і простота приготування зроблять вас оригінальною і вмілої господарки, яка може смачно і ситно нагодувати свою сім’ю або гостей. Важливо відзначити, що таке страва готується з найпростіших продуктів, які є практично в кожному будинку. Якщо гості вже майже на порозі, і вам потрібно в найкоротші терміни приготувати оригінальне блюдо з підручних продуктів, то пікантні рулетики з ковбаси – це найбільш вдале рішення. Давайте приступимо до приготування.
Приготування пікантних рулетиків з ковбаси.
Крок 1: Готуємо яйця.
В невелику каструльку налийте холодної води і поставте в неї два яйця. Каструлю потрібно помістити на середній вогонь і варити яйця близько 10 хвилин. Для того, щоб яйця при варінні не лопнули, можна додати в момент закипання в одну воду щіпку солі. Після того, як яйця зваряться, їх потрібно перемістити в холодну воду на кілька хвилин. Після цього яйця легко почистити від шкаралупи.
Крок 2: Готуємо начинку.
Готові і обчищені яйця потрібно нарізати дрібними кубиками. Зелень петрушки потрібно ретельно промити і дрібно нарізати. Сир необхідно натерти на дрібній тертці. Для того, щоб сир було зручніше натирати, попередньо його треба охолодити. Достатньо всього на 15 хвилин помістити брикет сиру в холодильник і тоді він дуже швидко і легко натрется. А отримана маса буде рівномірна і красива. Всі інгредієнти змішуються, і до них додається часник, заздалегідь пропущений через часниковий прес. В отриману масу потрібно додати три столові ложки майонезу, і все ретельно перемішати. Заправка готова.
Крок 3: Формуємо рулетики з ковбаси.
Першим ділом нарізаємо ковбасу «кружечками». Вони повинні бути досить тонкими, щоб тримати форму і начинку. Оптимальною буде ширина одного кружечка 0.5 див. На отримані диски з ковбаси рівномірним тонким шаром викласти начинку. Після цього потрібно почергово обережно згорнути кожен ковбасний диск в маленький рулетик. Для цього потрібно його згортати і обжимать. Цей процес схожий з закруткою суші, тому для найбільш кращого ефекту ви можете використовувати зручні пристосування у вигляді килимка, якщо такої у вас є.
Крок 4: Подаємо пікантні рулетики з ковбаси.
Для того, щоб рулетики не розвернулися, або для їх прикраси можна проколоти кожен рулетик фігурної шпажкою або зубочисткою, а для прикраси наколоти на неї оливку. Всі рулетики викладаються на тарілку. Готову страву можна прикрасити красиво нарізаними овочами або соусом.
Приємного апетиту і гарного настрою!
Поради:
Для рулетиків можна використовувати різні види вареної ковбаси, тоді страва буде виглядати різноманітніше і у всіх рулетиків будуть різні смаки.
— Якщо ви готуєте рулетики на святковий стіл, їх можна урочисто прикрасити у вигляді кораблика. Для цього необхідно наколоти на шпажку у вигляді вітрила тонкий поздовжній шматочок сиру і закріпити оливою вгорі шпажки.
Пікантні рулетики з ковбаси можуть подаватися як в холодному, так і в теплому вигляді. Їх можна розігріти в мікрохвильовій печі.