Телефон

+380935560007

Email

info@zumi.com.ua

Години роботи

Пн - Нд: 9:00 - 21:00

М’ясний рулет  з яєчною начинкою – досить популярне блюдо і не тому, що воно дуже смачне, а тому що його можна готувати по-різному, але і з будь-якою начинкою.  Відкривши будь-який сайт, ви без праці знайдете кілька варіацій на цю тему, але я хочу вам запропонувати свій, досить легко готується, рецепт цього не хитромудрого страви. Цей рулет виходить дуже смачним, і його можна вживати в їжу, як в гарячому вигляді, так і в холодному вигляді. Крім того –  він абсолютно не розпадається в процесі запікання і довго зберігає свою первісну форму. НУ що, приступимо до його приготування?

Приготування м’ясного рулету з яєчною начинкою:

Крок 1: робимо фарш

робимо фарш

Беремо фарш. Якщо він у вас свіжий, то зливаєте з нього зайву воду з кров’ю і викладіть у велику миску. Якщо він у вас заморожений, то його слід спочатку розморозити.  Ні в якому разі не розморожуйте фарш в мікрохвильовій печі. При цьому ви не тільки зіпсуєте сам фарш, так як при розморожуванні фарш може трохи звариться, але таким чином ви можете зіпсувати і саму мікрохвильову спекти, надовго зберігши в ній запах м’яса. Фарш слід розморожувати тільки природним шляхом, тобто викласти його в тарілку і поставити ближче до включеній плиті на кілька годин. Або, якщо ваш фарш, сильно замотаний у поліетиленові пакети, то його можна покласти в миску, яку слід підставити під гарячу проточну воду. У тозі ваш фарш розтане, пакет відстане від м’яса і вам не доведеться довго його відокремлювати від м’яса. Потім зливаєте растаявшую воду з кров’ю і викладаєте його у велику миску.

Отже, фарш у нас вже в мисці і тепер ми додаємо в нього 1 куряче яйце. Для цього берете яйце в одну руку, а ножик – в іншу. Впевненим рухом руки наносите удар рівно посередині яйця так, щоб яєчна шкаралупа тріснула. Потім двома руками розсовуєте місце тріщини і высвобождаете в миску з фаршем вміст яйця. Слідкуйте за тим, щоб жоден шматочок шкаралупи не потрапив в миску. Тепер додаємо у яйцю і фаршу трохи солі за смаком і перцю червоного або чорного меленого, і, на свій розсуд, додаємо трохи будь-якої наявної приправи до м’яса. Шматок хліба розмочуємо в невеликій кількості теплого молока в тарілці і коли він размочится – його варто теж додати в миску з фаршем і спеціями.

Далі беремо землянку, закладаємо туди 2 очищених зубчика часнику і видавлюємо його в миску з фаршем. Тепер все розмішуємо ложкою, а потім руками вимішуємо до однорідного стану.


Крок 2: змішуємо зелень з яйцем

змішуємо зелень з яйцем

Залишилися 3 яйця кладемо у велику емальовану чашку або миску, заливаємо холодною водою, додаємо щедро солі і трохи оцту 7%. Оцет і сіль будуть перешкоджати лопання яєць при варінні і жодним чином не вплинуть на смак варених яєць. Отже, тепер все ставимо на великий вогонь, і коли вода в гуртку/мисці закипить, робимо вогонь помірним і залишаємо яйця кипіти хвилин на 15-18 до повної готовності. Потім зварені яйця знімаємо з вогню і підставляємо під проточну холодну воду, щоб вони охололи. Охолоджені яйця очищаємо від шкаралупи, викладаємо їх на обробну дошку і дрібно рубаємо. Порзане яйце відкладаємо в окрему тарілку. Беремо пучки зелені, ретельно вимиваємо під проточною водою від піску і бруду, викладаємо на паперові рушники, щоб волога з них могла спокійно стекти, а наша зелень трохи просох. Просохлу зелень тепер відокремлюємо від максимально стволиков і дрібно нарізаємо на обробній дошці. Після цього ретельно змішуємо зелень з порубаним яйцем в мисці.


Крок 3: формуємо рулет

формуємо рулет

На чистому і сухому столі, розстеляємо  харчову поліетиленову плівку, бажано 2-3 шару, зверху всю її поверхню рясно посипаємо панірувальними сухарями. Потім змочуємо руки водою, щоб фарш не приставав ним, набираємо з миски невелику кількість фаршу і  викладаємо його частинами зверху панірувальних сухарів. При цьому його слід трохи утрамбовувати руками. У підсумку весь фарш повинен перетворитися в єдиний пласт. Потім зверху  фаршу розподіляємо всю нашу начинку, а посередині викладаємо пару шматочків сильно замороженого вершкового масла. Тепер миємо руки, насухо витираємо їх і акуратно, не поспішаючи, постійно притримуючи нашу плівку за один край, починаємо згортати наш м’ясний пласт в рулет. Коли рулет буде, згорнуть, його краю найкраще защипнути. Плівку найкраще зняти, вона нам більше неї стане в нагоді.


Крок 4: випікаємо рулет

випікаємо рулет

Ставимо нашу духовку розігріватися 180-220 градусах, а поки вона розігрівається – беремо відповідний за розміром рулету, можна більше – деко. Зверху на його дно викладаємо харчову пергаментний папір або харчову фольгу. Кулінарної пензлем змащуємо її маслом, краще всього брати вершкове масло, але можна змастити всі та будь-яким рослинним. Потім необхідну площу притрушиваем невеликою кількістю панірувальних сухарів і акуратно двома руками наш рулет зі столу на деко. Швом слід укладати рулет вниз. Робити це слід досить обережно, щоб він не розійшовся, інакше при запіканні, масло розтане і з частиною начинки витече з рулету. Це навіть може призвести до його сильного приставанию до фользі або пергаментним папері.

Ставимо деко з рулетом на середину розігрітій духовці і запікаємо його ан впродовж 50-60 хвилин.


Крок 5: подаємо м’ясний рулет з яєчною начинкою

подаємо м'ясний рулет з яєчною начинкою

Коли рулет буде готовий, виймаємо його з розігрітої духовки, встановлюємо деко з ним на дерев’яну підставку для гарячого, накриваємо його не надовго вафельним кухонним рушником, а потім гострим ножем нарізаємо його на шматочки, які кулінарної лопаткою для перевертаючи, акуратно переносимо на сервірувальне блюдо. Страву можна подавати на стіл.

Приємного апетиту!


Поради:

– фарш можете приготувати самі, за бажанням. Для цього берете шматки свіжого, промитого і вже трохи обсушенного м’яса, які потім дрібно рубайте на дошці. Вважається, що такий, рубаний фарш, набагато смачніше виходить.  У нашому варіанті в такому вигляді його, на жаль, не можна залишати. Після цього його потрібно прокрутити кілька разів через м’ясорубку, залишити на півгодини в мисці і потім злити витекла зайву з нього рідину. Фарш не повинен бути сильно владным.

– вершкове масло при запіканні не тільки змащує начинку і не перешкоджає її засихання, але і підвищує рулет. Потім при нарізуванні його невелика кількість може витекти з рулету, поетом найкраще рулет нарізати не на деку, а на самому вже сервировочном блюді.

– в якості гарніру до такого рулету ідеально підійдуть шматки відвареної картоплі з різним томатним соусом іл кетчупом.

– якщо у вас не вийшло як слід зліпити шов на рулеті, то щоб уникнути розкриття швів можете в кількох місцях зв’язати його звичайною ниткою, тільки не забудьте потім її почути, перш ніж будете нарізати рулет шматочками.

Рекомендовані статті

Залишити коментар