Телефон

+380935560007

Email

info@zumi.com.ua

Години роботи

Пн - Нд: 9:00 - 21:00

Як сильно змінює смак звичайного лука маринад! От був у нас звичайний овоч, з самим звичайним і звичним смаком. “Познайомився” він ближче з маринадом, і ми отримуємо пікантну, в міру гострий і дуже смачну закуску. Маринований цибулю кільцями – чудове доповнення до смаженого м’яса, шашлику, салатів і бутербродів.

Інгредієнти для приготування маринованої цибулі кільцями:

  1. Цибуля червоний – 4 шт
  2. Цукор – 3 ст.ложки
  3. Сіль – 1/2 ст. ложки
  4. Винний оцет – 50 мл
  5. Вода – 200 мл
  6. Чорний перець горошком 5 шт.

Інвентар:

  1. Дошка обробна
  2. Ніж
  3. Каструля – 1 л
  4. Банка скляна з кришкою
  5. Ложка столова
  6. Миска

Приготування маринованої цибулі кільцями:

Крок 1: Готуємо цибулю.

нарізану цибулю кільцями

Самий презентабельний маринований цибулю виходить з червоного. Погодьтеся, рожеві кільця виглядають краще. Вся краса маринованої цибулі в нарізці. Лук очищаємо і нарізаємо кільцями. Орієнтовна ширина кільця – 4-5 мм, так вони краще тримають форму. Звичайно, персні з серединки лука вийдуть вже, ніж верхні. Нарізану цибулю складаємо в миску.


Крок 2: Готуємо маринований цибулю кільцями.

нарізану цибулю в мисці

В мисці нудиться в очікуванні подальшої долі нарізану цибулю. Складіть його в чисту суху банку щільніше. Не забувайте між шарами додавати перець. Тепер будемо готувати маринад.

маринад в каструлі

Наливаємо воду в каструлю і доводимо до кипіння, додаємо сіль і цукор, розмішуємо до повного розчинення. Вимикаємо вогонь і додаємо винний оцет. Спробуйте маринад, смак у всіх різний, якщо багато кислоти – додайте ще цукор за смаком, занадто солодко – можна додати оцет. Повинен вийти хороший баланс солодкого і кислого.

маринований цибулю в банку

Гарячим маринадом заливаємо цибулю в банку. Залишаємо на столі до повного охолодження, а потім прибираємо в холодильник. Через добу цибуля буде готовий.


Крок 3: Подаємо маринований цибулю кільцями.

готовий маринований цибулю кільцями

Маринований цибулю виходить таким смачним, що його можна їсти і просто так, наприклад, з хлібом. Його гострота в маринаді стала пікантною, пекучість (якщо вона була) пішла, а аромат став сильнішим, але м’якше. Перекладіть цибулю з банки в невелику піалу, прикрасьте зеленню і подавайте.

Приємного апетиту!


Поради:

– Маринована цибуля – ідеальне доповнення до шашлику, салатів і бутербродів.

– Замість винного оцту можна взяти теж кількість яблучного або бальзамічного, теж вийде дуже смачно. В крайньому випадку використовуйте звичайний столовий оцет.

Рекомендовані статті

Залишити коментар