На мій погляд, дуже, а іноді і саме, швидке блюдо, яке мені вдавалося приготувати, коли до мене приходили раптово гості. Сидячи на роботі, я постійно шукала такий рецепт, який зможе підійти мені і моїй родині краще всіх. І, врешті-решт, я його знайшла – крабові палички в кляре, швидко готується, і також миттєво зникають з тарілки. Залишаються лише задоволені мешканці і гості, і, звичайно ж, я рада догодити близьким, тим більше, що особливих зусиль мені це не варто. Спробуйте і залишитеся задоволені.
Приготування крабових паличок в клярі.
Крок 1: Підготуємо крабові палички.
Якщо у вас крабові палички не розморожені, попередньо слід розморозити, поклавши їх на тарілку прямо в упаковці і залишити при кімнатній температурі, або покласти в холодильник на нижню полицю. Коли вони відтануть, витягаємо їх з упаковки і промиваємо холодною проточною водою.
Крок 2: Приготуємо начинку для крабових паличок.
Сир натираємо на дрібній тертці.
Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо під проточною холодною водою і видавлюємо за допомогою землянки
З’єднуємо в окремому посуді натертий сир з часником, додаємо трохи майонезу і добре перемішуємо до однорідної консистенції. Також в начинку можна додати подрібнену зелень.
Крок 3: Фаршируємо крабові палички.
Кожну паличку акуратно розгортаємо.
На середину крабовою палички викладаємо чайну ложку начинки, розрівнюємо за допомогою вилки і знову звертаємо в трубочку.
Крок 4: Готуємо кляр.
Беремо курячі яйця, відокремлюємо білок від жовтка, білки відкладаємо в холодильник. Жовтки покласти в поглиблену посуд, додаємо дрібку солі і перетираємо. До цієї маси додаємо холодне пиво і холодну воду, злегка збиваємо.
Збиваючи, поступово додаємо просіяне пшеничне борошно і замішуємо тісто. Тісто має вийти як на оладки.
Дістаємо з холодильника охолоджені білки і збиваємо за допомогою міксера в густу піну, щоб з посуду білки не виливалися. Додаємо збиті білки в тісто. Акуратно перемішуємо білки лопаткою зверху вниз.
Крок 5: Смажимо крабові палички в кляре.
У невеликому посуді розігріваємо олію. Крабові палички наколюємо на вилку, мачає в кляр і ставимо на сковороду, смажити.
Смажимо до золотистого та рум’яної скориночки з двох сторін. Готові крабові палички виймаємо з ємності і викладаємо на кухонну серветку, щоб видалити надлишки масла.
Крок 6: Готуємо соус.
Часник очистити від лушпиння, промиваємо під проточною водою і видавлюємо за допомогою землянки Зелень петрушки промиваємо під водою і нарізаємо дрібно.
У миску покласти сметану, додати часник, зелень петрушки, кухонну сіль, чорний мелений перець і сік лимона. Цю масу слід добре перемішати. Соус готовий до подачі.
Крок 7: Подаємо крабові палички в кляре.
Готові крабові палички викладаємо на сервірувальну тарілку і поливаємо зверху соусом. Можна їх їсти як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Словом, чудова закуска на всі випадки життя!
Приємного Вам апетиту!
Поради:
— Замість пива для приготування кляра можна скористатися мінеральною водою з газами.
— Для приготування соусу замість сметани можна використовувати густий майонез. Але хочеться зазначити, що даний соус хоч і гармонійний зі смаком фаршированих паличок, але не є останньою інстанцією. Ви можете експериментувати і подавати до такої страви різні добавки і соуси.
— Такі палички можна також обсмажувати у фритюрі, якщо такий у вас є. Це помітно скоротить час готування і подарує виробів хрустку скоринку, яка на звичайній сковороді може не вийти.