Якщо Ви ніяк не можете придумати, якусь закуску запропонувати гостям на святковому вечері, то дуже рекомендую приготувати конвертики з грибами. Поєднання листкового тіста і обсмажених грибів просте, але неймовірно смачне. Виглядає закуска дуже заманливо, готується простіше простого, а інгредієнти можна купити в найближчому магазині. На приготування не піде багато часу, і, що ще важливо, грошей. Тому конвертики з грибами – ідеальне рішення для Вашого святкового столу.
Приготування конвертиків з грибами.
Крок 1: Готуємо начинку конвертиків.
У якості грибної начинки для конвертиків краще всього підійдуть свіжі шампіньйони. Хоча це, зрозуміло, не єдиний варіант. Отже, гриби очищаємо, промиваємо і дрібно ріжемо.
Тепер беремо сковороду з товстими стінками, ставимо її на конфорку і підпалюємо. Кидаємо в сковороду вершкове масло і розтоплюємо його. Поки масло потихеньку зменшується, видавлюємо до нього часник, додаємо дрібно нашатковану цибулю і злегка це все обсмажуємо, постійно помішуючи.
Додаємо в сковорідку порізані гриби, солимо, додаємо приправи і обсмажуємо їх 10-15 хвилин до тих пір, поки не випарується вся рідина. Перемішуємо, і ось начинка готова!
Крок 2: Готуємо тісто для конвертиків.
Для приготування цієї закуски підійде як дріжджове листкове тісто, так і бездріжджове. Як покупне заморожене, так і приготоване своїми руками. Якщо тісто заморожене, то перед початком готування його необхідно розморозити.
Посипаємо борошном раскаточную поверхню і розкачуємо тісто в тонкий пласт. Ріжемо тісто на квадрати – це і будуть наші конвертики.
Крок 3: Готуємо конвертики з грибною начинкою.
На приготування конвертиків у нас піде рівно стільки часу, скільки буде потрібно духовці, щоб розігрітися, тому саме час її включити.
Кожен квадратик змащуємо топленим вершковим маслом, викладаємо грибну начинку, а зверху посипаємо тертим сиром (дуже добре підійде сир пармезан).
Збираємо майбутню закуску в конверт, або, якщо не дуже виходить, то в мішечок. Укладаємо конвертики на деко, попередньо змащений маслом і трохи обсипаний борошном. Випікаємо майбутню закуску в попередньо нагрітій до 200 градусів духовці протягом 15 хвилин.
Крок 4: Подаємо готові конвертики з грибами на стіл.
Цю соковиту і ароматну закуску краще подавати теплою або гарячою, але навіть коли вона охолоне, то зберігає свій неймовірний смак. Гості будуть в захваті від цього простого, але цікавого страви!
Приємного апетиту!
Поради:
– Щоб зробити смак більш ароматним, можна при обсмажуванні грибів, додати в них трохи білого вина, а потім тушкувати, поки воно не випарується. Або замість вина можна додати виноградний сік.
– Замість грибів можна використовувати шинку або фарш.
– Конвертики можна приготувати, обсмажуючи на сковороді. У такому випадку їм краще надати форму трикутника.
-Якщо замість печериць Ви використовуєте лісові гриби, то перед обсмажуванням їх необхідно відварити у підсоленій воді до готовності.
– Щоб сир легше натирався, потримайте його в морозилці кілька хвилин.