Омлет являє собою просте блюдо, що складається в основному з яєць з додаванням різноманітних продуктів. класичний омлет з молоком і борошном, природно, додається молоко і борошно. Для більшості з нас омлет – це звичайний сніданок або полуденок так сказати на швидку руку, тому що на приготування даного страви витрачається завжди мінімум часу і зусиль. А ще це просто чудове блюдо для дітей – ситне і дуже корисне, який виручить вас завжди, особливо коли немає часу або просто лінь варити молочну кашу.
Приготування класичного омлету з молоком і борошном.
Крок 1: беремо курячі яйця
Беремо 2 миски. Потім беремо наше куряче яйце, за допомогою ножа розбиваємо його так, щоб жовток залишився в якийсь з скорлупок. Потім, тримаючи руки над першою мискою, починаємо переливати жовток з однієї шкарлупи в іншу до тих пір, поки білок повністю не витече в миску. Тепер жовток спокійно виливаємо в іншу миску. Таким чином повторюємо цю процедуру з усіма яйцями. Одну шкаралупу залишаємо, інші викидаємо у відро для сміття.
Крок 2: збиваємо білки і жовтки
Так повелося, що білки і жовтки окремо. Отже, за допомогою віночка спочатку збиваємо білки до стану прозорої піни, а потім, мій віночок і збиваємо тепер вже жовтки. По можливості збити жовтки і білки ви можете за допомогою міксера або механічної збивачки. Тепер смещиваем жовтки з білками і розмішуючи віночком – злегка взобьем їх.
Крок 3: додаємо молоко
Після цього за допомогою залишилася шкаралупи – додаємо молоко в яєчну масу з такого розрахунку: 1 яйце – ½ шкаралупи молока. Даний розрахунок є давнім і перевіреним на практиці мірилом будь-якої рідини для приготування омлету.
Щоб надати омлету найбільш щільної консистенції – в яєчну суміш потрібно додати трохи борошна пшеничного. Тепер все солимо і перчимо за смаком.
Крок 4: смажимо омлет
Беремо сковороду, наливаємо туди трохи вершкового або рослинного масла і ставимо на великий вогонь. Коли масло на сковороді прогріється потрібно буде покачати сковороду так, щоб по всій поверхні сковороди масло рівномірним шаром розтеклося. Тепер вливаємо нашу яєчну суміш на сковороду і щільно накриваємо кришкою.
Через 2-3 хвилини поверхня омлету трохи підсохне і тоді слід обережно за допомогою широкої дерев’яної лопатки підчепити омлет знизу. При цьому омлет повинен абсолютно легко відокремитися від дна сковороди. Потім варто підвести всю лопатку під наш омлет, а другий такий же лопаткою – варто пригорнути омлет зверху і одночасно перевернути його на іншу сторону. Після цього через якісь 3 хвилини омлет буде повністю готовий.
Крок 5: подаємо класичний омлет з молоком і борошном
Готовий омлет за допомогою лопаток перекладаємо на сервірувальне блюдо, присипаємо зверху дрібно посіченою зеленню і додаємо будь гарнір. Все, їсти подано.
Приємного апетиту!
Поради:
– замість молока в яєчну суміш ви можете додати нежирні вершки, сметану 15%, кефір 1%, а також на вибір рибний або м’ясний бульйон дивлячись, чим саме омлет буде начинений.
– замість пшеничного борошна в омлет ви можете додати попередньо просіяне манку (манну крупу).
– в саму яєчну масу ви можете додати на свій вибір: дрібно порізану ковбасу, шматочки відвареного м’яса, шматочки перцю і т.п. Це зробить омлет більш смачним і поживним.