Карпаччо з яловичини – це смачна, ситна закуска. Процес її приготування досить простий і не вимагає особливих кулінарних навичок. До речі страва має свою історію появи на кухонний стіл: перший раз його приготував італійський художник, для однієї знатної леді, якій лікарі заборонили їсти м’ясо у тепловій обробці. Що зробить чоловік заради дами серця!
Приготування карпаччо з яловичини:
Крок 1: Готуємо інгредієнти
Я купила свіжу яловичу вирізку, яку тут же очистила від плівки і добре промила під холодною проточною водою.
Потім м’ясо необхідно злегка обсушити і натерти сіллю з спеції. Після чого загорнути його харчовою плівкою і відправляємо в морозильник хвилин на 30, для того, щоб воно трохи подмерзло.
В цей час рукколу добре миємо, а сир намагаємося нарізати тонкими пластинками.
Крок 2: Готуємо карпаччо з яловичини
Замерзле м’ясо тут же нарізаємо тоненькими скибочками, збризкуємо їх лимонним соком і оливковою олією, загорнути в харчову плівку і ще відправляємо на півгодини в холодильник.
Крок 3: Подаємо карпаччо з яловичини
Після чого викладаємо яловичину на сервірувальне блюдо. В центр викладаємо рукколу і сир, а зверху можна посипати насінням кунжуту.
Відразу ж подаємо на стіл.
Приємного апетиту!
Поради:
– Лимонний сік можна замінити бальзамічним оцтом.
– Іноді змішують свежевыжитый лимонний і апельсиновий сік.
– Подавати карпаччо можна з напівсолодким червоним вином.