Гриб – універсальний і, безумовно, цінний продукт. З грибів можна приготувати велику кількість різних страв. І завжди ці страви виходять дуже ситними і смачними. Пропоную вам рецепт гарячих бутербродів з грибами, за смаком трохи нагадують піцу. Ці апетитні гарячі бутерброди з пікантним смаком можна готувати як на сніданок, так і подавати як закуску. Готувати їх легко і просто.
Інгредієнти для приготування гарячих бутербродів з грибами:
Приготування гарячих бутербродів з грибами:
Крок 1: готуємо гриби.
Печериці промиваємо під теплою проточною водою і перекладаємо на обробну дошку. За допомогою кухонного ножа розрізаємо гриби навпіл, а потім кожну половинку на невеликі шматочки і перекладаємо їх у вільну тарілку.
Крок 2: готуємо цибулю.
Цибулю з допомогою кухонного ножа очищаємо від лушпиння і добре промиваємо під проточною водою. Потім перекладаємо його на обробну дошку і за допомогою того ж гострого інвентарю нарізаємо на невеликі квадратики. Перекладаємо подрібнену цибулю в вільну миску.
Крок 3: готуємо цибульно-грибну засмажку.
сковороду наливаємо олію і ставимо її на середній вогонь. Коли масло добре розігріється, перекладаємо в цю ємність подрібнену цибулю та гриби. З допомогою дерев’яної лопатки добре перемішуємо між собою і тушкуємо їх, постійно помішуючи, до утворення злегка золотистого кольору. Потім солимо і перчимо за смаком. Вимикаємо конфорку, а цибульно-грибну заправку перекладаємо у вільну миску. Зажарка повинна охолонути до кімнатної температури.
Крок 4: готуємо батон.
Батон викладаємо на обробну дошку і за допомогою кухонного ножа нарізаємо на скибочки товщиною не більше 1 сантиметра. Увага: для бутербродів можна використовувати не тільки батон, але і білий хліб, а також невеликі булочки з пшеничного борошна. Хлібні вироби обов’язково повинні бути з пшеничного борошна тонкого помелу.
Крок 5: готуємо сир.
За допомогою великої терки натираємо сир у вільну тарілку. Для приготування гарячих бутербродів краще всього використовувати твердий сир.
Крок 6: готуємо гарячі бутерброди з грибами.
Скибочки батона за допомогою кухонного ножа намазуємо зверху тонким шаром вершкового масла. Потім за допомогою чайної ложки зверху на вершковий шар викладаємо цибульно-грибну суміш і рівномірно розподіляємо її по всій поверхні хліба. Притрушиваем верхній шар сирної стружкою, а поверх сиру, з допомогою того ж столового інвентарю наносимо шар майонезу. Майонез необхідно наносити на бутерброд тонким шаром. В іншому випадку він під час запікання може виливатися на деко, і бутерброди можуть знизу підгоряти.
Перекладаємо бутерброди на деко на невеликій відстані один від одного, щоб під час запікання вони не стикалися. Коли духовка розігріється до температури 180°С, ставимо ємність з стравою в духову шафу. Запікаються бутерброди дуже швидко, всього 5-7 хвилин. Коли сир розплавиться, а майонез трохи підрум’яниться, вимикаємо духовку і з допомогою кухонних прихваток дістаємо ємність з готовою ароматною стравою з духової шафи.
Крок 7: подаємо гарячі бутерброди з грибами.
Відразу ж за допомогою кухонного металевої лопатки перекладаємо бутерброди на широке блюдо і подаємо на стіл. Ароматні, смачні, гарячі бутерброди з грибами можна подавати з холодним келихом пива або ж з овочевим салатом.
Приємного вам апетиту!
Поради:
– Для приготування гарячих бутербродів з грибами краще всього використовувати печериці.
– В цибульно-грибну засмажку можна додати шматочки відвареного м’яса або ж шинку.
– Зверху готові бутерброди можна посипати подрібненим часником або прикрасити подрібненою зеленню петрушки або кропу.
– Готувати гарячі бутерброди з грибами можна не тільки в духовці, але і в мікрохвильовій печі або в аерогрилі. Але з духовки бутерброди будуть смачніше!
– Для приготування бутербродів можна використовувати мариновані гриби.
– Крім чорного меленого перцю можна використовувати і інші приправи.