Телефон

+380935560007

Email

info@zumi.com.ua

Години роботи

Пн - Нд: 9:00 - 21:00

Гриб – універсальний і, безумовно, цінний продукт. З грибів можна приготувати велику кількість різних страв. І завжди ці страви виходять дуже ситними і смачними. Пропоную вам рецепт гарячих бутербродів з грибами, за смаком трохи нагадують піцу. Ці апетитні гарячі бутерброди з пікантним смаком можна готувати як на сніданок, так і подавати як закуску. Готувати їх легко і просто.

Інгредієнти для приготування гарячих бутербродів з грибами:

  1. Гриби печериці свіжі – 200 грам
  2. Батон білий – 1 штука
  3. Цибуля ріпчаста середніх розмірів – 1-2 штуки
  4. Масло вершкове – 50 грам
  5. Сир твердих сортів – 100 грам
  6. Майонез – за смаком
  7. Сіль – за смаком
  8. Перець чорний мелений – за смаком
  9. Масло рослинне – для засмажки

Інвентар:

  1. Обробна дошка
  2. Ніж
  3. Миска – 2 штуки
  4. Сковорода
  5. Плита
  6. Дерев’яна ложка
  7. Велика терка
  8. Чайна ложка
  9. Деко
  10. Духовка
  11. Кухонні прихватки
  12. Широке блюдо
  13. Кухонні металева лопатка

Приготування гарячих бутербродів з грибами:

Крок 1: готуємо гриби.

подрібнюємо печериці
Печериці промиваємо під теплою проточною водою і перекладаємо на обробну дошку. За допомогою кухонного ножа розрізаємо гриби навпіл, а потім кожну половинку на невеликі шматочки і перекладаємо їх у вільну тарілку.


Крок 2: готуємо цибулю.

подрібнюємо цибулю
Цибулю з допомогою кухонного ножа очищаємо від лушпиння і добре промиваємо під проточною водою. Потім перекладаємо його на обробну дошку і за допомогою того ж гострого інвентарю нарізаємо на невеликі квадратики. Перекладаємо подрібнену цибулю в вільну миску.


Крок 3: готуємо цибульно-грибну засмажку.

смажимо цибулю з грибами
сковороду наливаємо олію і ставимо її на середній вогонь. Коли масло добре розігріється, перекладаємо в цю ємність подрібнену цибулю та гриби. З допомогою дерев’яної лопатки добре перемішуємо між собою і тушкуємо їх, постійно помішуючи, до утворення злегка золотистого кольору. Потім солимо і перчимо за смаком. Вимикаємо конфорку, а цибульно-грибну заправку перекладаємо у вільну миску. Зажарка повинна охолонути до кімнатної температури.


Крок 4: готуємо батон.

нарізаємо батон на шматочки
Батон викладаємо на обробну дошку і за допомогою кухонного ножа нарізаємо на скибочки товщиною не більше 1 сантиметра. Увага: для бутербродів можна використовувати не тільки батон, але і білий хліб, а також невеликі булочки з пшеничного борошна. Хлібні вироби обов’язково повинні бути з пшеничного борошна тонкого помелу.


Крок 5: готуємо сир.

натираємо сир на тертці
За допомогою великої терки натираємо сир у вільну тарілку. Для приготування гарячих бутербродів краще всього використовувати твердий сир.


Крок 6: готуємо гарячі бутерброди з грибами.

посипаємо бутерброди тертим сиром
Скибочки батона  за допомогою кухонного ножа намазуємо зверху тонким шаром вершкового масла. Потім за допомогою чайної ложки зверху на вершковий шар викладаємо цибульно-грибну суміш і рівномірно розподіляємо її по всій поверхні хліба. Притрушиваем верхній шар сирної стружкою, а поверх сиру, з допомогою того ж столового інвентарю наносимо шар майонезу. Майонез необхідно наносити на бутерброд тонким шаром. В іншому випадку він під час запікання може виливатися на деко, і бутерброди можуть знизу підгоряти.

Перекладаємо бутерброди на деко на невеликій відстані один від одного, щоб під час запікання вони не стикалися. Коли духовка розігріється до температури 180°С, ставимо ємність з стравою в духову шафу. Запікаються бутерброди дуже швидко, всього 5-7 хвилин. Коли сир розплавиться, а майонез трохи підрум’яниться, вимикаємо духовку і з допомогою кухонних прихваток дістаємо ємність з готовою ароматною стравою з духової шафи.


Крок 7: подаємо гарячі бутерброди з грибами.

гарячі бутерброди з грибами
Відразу ж за допомогою кухонного металевої лопатки перекладаємо бутерброди на широке блюдо і подаємо на стіл. Ароматні, смачні, гарячі бутерброди з грибами можна подавати з холодним келихом пива або ж з овочевим салатом.

Приємного вам апетиту!


Поради:

– Для приготування гарячих бутербродів з грибами краще всього використовувати печериці.

– В цибульно-грибну засмажку можна додати шматочки відвареного м’яса або ж шинку.

– Зверху готові бутерброди можна посипати подрібненим часником або прикрасити подрібненою зеленню петрушки або кропу.

– Готувати гарячі бутерброди з грибами можна не тільки в духовці, але і в мікрохвильовій печі або в аерогрилі. Але з духовки бутерброди будуть смачніше!

– Для приготування бутербродів можна використовувати мариновані гриби.

– Крім чорного меленого перцю можна використовувати і інші приправи.

Рекомендовані статті

Залишити коментар