Багато хто любить хрусткі і солененькие картопляні чіпси, але далеко не всі знають, що крім свого непередаваного смаку вони можуть бути ще і нешкідливими. Якщо купити в магазині упаковку і перевернути її, то в складі ми побачимо суцільні консерванти, замінники і так звані «єшки», які позначаються на організмі людини дуже неприхильно. Але за допомогою цього рецепту ви зможете приготувати домашні чіпси в мікрохвильовці всього за 15 хвилин і справді насолоджуватися улюбленими ласощами, а також балувати діток, не переживаючи за їх здоров’я.
Приготування чіпсів в мікрохвильовці.
Крок 1: Готуємо картоплю.
Для початку бульби необхідно ретельно промити у воді. Це можна робити аж до використання спеціальної щітки або грубої боку чистої губки. Загалом, після цієї процедури на картоплі не повинно бути зовсім бруду та пилу. Далі її можна очистити від шкірки, а можна і не очищати: все залежить від ваших уподобань.
За допомогою гострого ножа для чищення овочів або спеціальної терки потрібно подрібнити картоплю на дуже тонкі кругляшки. Ножем це робиться найскладніше, тому краще всього скористатися одним з інших перерахованих підручних приладів.
Далі знову промиваємо подрібнену картоплю, поміщаємо його миску, потім солимо і додаємо оливкової або рослинного масла. Ретельно перемішуємо кружечки і наполягаємо вміст миски кілька хвилин. Після чого відкидаємо картоплю на друшляк і даємо стекти маслу добре.
Крок 2:Готуємо страву в мікрохвильовій печі.
Плоску тарілку для мікрохвильової печі потрібно застелити пергаментом для випічки. Хоча якщо у вас його немає під рукою, можна обійтися і без цього паперу. В один шар викладаємо кругляшки картоплі на тарілку і відправляємо її в мікрохвильовку. На потужності 700 готуються чіпси від 2 до 5 хвилин. Тут уже все залежить від особливостей вашої печі і товщини нарізки. Краще всього під час готування не йти з кухні, а спостерігати за процесом. Як тільки побачите, що чіпси придбали гарний і ніжний золотистий колір, тут же вимикайте піч і перекладайте скибочки картоплі на паперові рушники або щільні серветки, що вбралося зайве масло. Подібним чином поступаємо з усім картоплею.
Крок 3: Подаємо чіпси в мікрохвильовці.
Після того, як надлишок жиру стечуть, а самі скибочки трохи охолонуть, необхідно посипати чіпси улюбленою пряністю (наприклад, сушеної паприкою) і перекласти їх в тарілку. Також можна вживати їх зовсім без спецій – навіть у такому вигляді вони дуже смачні.
Приємного Вам апетиту!
Поради:
— Спеціями або травами можна посипати чіпси вже в готовому вигляді або ж змішувати їх з оливковою олією і настоювати в них сирої картопля.
—Якщо ви переживаєте за збереження вашої фігури, то можна приготувати ще й низькокалорійний варіант чіпсів. В такому випадку ми не використовуємо ні грама солі і масла. А просто промитий картоплю викласти на плоску тарілку і випікається в мікрохвильовці.
— Чіпси домашнього приготування можуть зберігатися близько 4 днів, але потрібно враховувати, що хрусткими і ламкими вони будуть лише в перший день, після приготування.