Домашній балик з курячого філе – запаморочливо апетитне блюдо! З такого м’яса можна приготувати чудові бутерброди та салати, які підкорять своїм смаком і ароматом всіх ваших близьких. Спробувавши її одного разу, ви вже не зможете відмовити собі в задоволенні готувати цю страву знову і знову.
Інгредієнти для приготування балика з курячого філе:
Приготування балика з курячого філе:
Крок 1: готуємо куряче філе.
Беремо потрібну кількість курячого філе, промиваємо під холодною проточною водою, сушимо паперовими кухонними рушниками. Потім кладемо м’ясо на обробну дошку і очищаємо його від плівки, хрящів і сухожиль, ці частини філе після приготування залишаються жорсткими, тому варто від них позбутися. Залишаємо курочку на дошці і приступаємо до наступного кроку.
Крок 2: готуємо соляну суміш.
Всипаємо в глибоку миску велику морську сіль, суміш перців, пряні трави і поламані на дрібні шматочки лаврові листочки. Перемішуємо спеції столовою ложкою до однорідної консистенції, туди ж додаємо коньяк і повторно все змішуємо.
Крок 3: готуємо балик з курячого філе.
Тепер висипаємо на дно пластмасового контейнера 1/2 частина отриманої суміші і кладемо на неї підготовлене куряче філе, щільно притискаючи його долонями. Потім засипаємо м’ясо залишилася пряно-соляною сумішшю, закрийте контейнер кришкою або затягуємо поліетиленовою харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 24 год.
Після закінчення потрібного часу дістаємо філе з холодильника, ретельно промиваємо під холодною проточною водою, сушимо паперовими кухонними рушниками, загортаємо кожну частину шматочок стерильної марлі або лляну серветку, викладаємо в чистий контейнер і витримуємо в холодильнику ще мінімум 12 годин, максимум 24. Після цього страву можна дегустувати.
Крок 4: подаємо балик з курячого філе.
Балик з курячого філе подають в охолодженому вигляді. Його сервірування залежить від вашого бажання. Таке мяско часто використовують як нарізки, як доповнення до салату, або смакують його з чорним хлібцем і маслом.
воно Зберігається в холодильнику, прямо в марлі, але за бажанням можна зняти тканину і перекласти філе в чистий герметично закривається контейнер. Смак м’яса виходить ніжний, среднесоленый, з приємним ароматом спецій. Якщо не знати, з чого зроблене блюдо, то можна подумати, що це шматочки солоної рибки. Насолоджуйтесь!
Поради:
– коньяк можна замінити на віскі, ром або бренді;
– за бажанням в рецепті можна використовувати будь-які інші трави та спеції або відмовитися від них зовсім, якщо вам неприємний різкий аромат прянощів;
– кількість алкоголю можна зменшити до 25 грам;
– якщо Ви віддаєте перевагу більш сухе в’ялене м’ясо, можна підвісити його при кімнатній температурі і просушити таким чином пару днів;
– найкраще місце для цього процесу – карниз, засклений балкон, ванна або будь-яке інше періодично провітрюване приміщення;
– бажано, щоб товщина філе не перевищувала двох сантиметрів. Їли шматки м’яса занадто товсті, кожен варто розрізати вздовж на 2 частини і після цього просаливать.