Відмінна закуска з баклажанів, смак нагадує гриби. Таке блюдо можна подавати на святковий стіл у вигляді закуски, можна, звичайно ж, і на обід або вечерю. Готується дуже швидко і просто, бажано готувати її ввечері і настоювати вночі, щоб баклажани увібрали аромат і смак часнику та кропу.
Крок 1: Готуємо маринад.
Починаємо приготування страви з маринаду. Для нього включаємо на плиті сильний вогонь, ставимо велику каструлю на конфорку, наливаємо потрібну кількість чистої води і додаємо оцет із сіллю. Потім перемішуємо рідина столовою ложкою і чекаємо коли вона закипить.
Крок 2: Нарізаємо баклажани.
А поки маринад закипає, підготуємо баклажани. Отже, промиваємо під проточною водою, обтираем кухонним рушником і викладаємо на обробну дошку. У кожного баклажана відрізаємо місце, до якого він кріпився до рослині. А ось шкірку зрізати не потрібно, з нею баклажани будуть краще тримати форму і наша закуска вийде не тільки смачною, але і красивою. Нарізаємо овочі середніми кубиками близько 1,5 – 2 см і перекладаємо у велику тарілку або миску.
Крок 3: Варимо баклажани.
Тепер акуратно висипаємо нарізані баклажани в киплячий маринад, злегка перемішуємо, накриваємо каструлю кришкою і варимо приблизно 5 хвилин.
Потім ставимо друшляк в мийку і виливаємо маринад з баклажанами. На звільнену каструлю, встановлюємо друшляк, щоб з овочів стікала зайва рідина, і залишаємо їх остигати на 1 годину.
Крок 4: Готуємо зелень і часник.
А поки вони остигають, промиваємо під проточною водою кріп, викладаємо на обробну дошку і дрібно шаткуємо гострим ножем. Після чого перекладаємо в чисту тарілку або миску.
Головку часнику ділимо на зубчики, потім з кожного знімаємо піну і дуже дрібно подрібнюємо ножем.
Крок 5: Змішуємо баклажани з зеленню і часником.
Остиглі баклажани висипаємо назад в каструлю, додаємо до них подрібнений кріп і часник, заправляємо рослинною олією і ретельно перемішуємо до однорідності.
Все наша закуска готова, залишилося тільки розкласти її по чистим банкам, щільно закрити кришками і прибрати в холодильник.
Крок 6: Подаємо баклажани як гриби.
Подавати наші баклажани можна через 12 годин після приготування. Смачна пікантна закуска сподобається всім без винятку і навіть вегетаріанцям, а також підійде і до пісного меню.
Приємного апетиту!
Відео версія рецепту:
– Такі баклажани можна зберігати в холодильнику не довше 2 тижнів.
– Полегшити подрібнення часнику можна дуже простим способом: натиснути плоскою стороною ножа на зубчик, а після нарізати.
– Чим щільніше нарізані баклажани будуть лежати в банках, тим смачніше вийде блюдо.