Яєчні котлети – це смачно, просто в приготуванні і недорого! Вони можуть бути ідеальним сніданком, чудовим доповненням до обіду або ситною вечерею. А якщо у вас намічається свято і серед гостей будуть їдці люблячі, «кулінарні новинки», тоді ви на 100% здивуйте їх цією стравою.
Інгредієнти для приготування яєчних котлет:
Приготування яєчних котлет:
Крок 1: варимо курячі яйця.
Кладемо курячі яйця в глибоку каструлю і заливаємо їх проточною водою так, щоб вона була вище рівня приблизно на 3 – 4 сантиметри. Туди ж додаємо по одній столовій ложці 9% оцту і солі.
Ставимо каструлю з яйцями на плиту, включену на середній вогонь. Після закипання варимо їх круто 10 – 12 хвилин. Потім за допомогою кухонного рушника знімаємо каструлю з плити. Зливаємо з неї окріп і заливаємо яйця холодною водою для того, щоб вони швидше охололи і краще чистилися.
Крок 2: готуємо зелень і панірувальні сухарі.
Поки остигають яйця, промиваємо під холодною проточною водою зелений лук і кріп. Струшуємо зелень над раковиною від зайвої рідини, кладемо на обробну дошку і дрібно шаткуємо. Перекладаємо нарізку в глибоку миску. У глибоку тарілку додаємо панірувальні сухарі.
Крок 3: готуємо яєчний фарш.
Тепер очищаємо від шкаралупи, остиглі курячі яйця. Повторно промиваємо під холодною водою від осколків шкарлупки і сушимо паперовими рушниками.
яйця Натираємо на дрібній або середній тертці в миску з нашаткованої зеленню. Туди ж додаємо сметану, просіяне пшеничне борошно, манну крупу, за смаком сіль і чорний мелений перець.
Перемішуємо всі інгредієнти столовою ложкою до однорідної консистенції.
Крок 4: формуємо яєчні котлети.
Потім набираємо одну столову ложку яєчного фаршу. Укладаємо його на попередньо змочену у воді, долоню руки і формуємо овальну або круглу котлетку.
Обволікає її в панірувальних сухарях і викладаємо на піднос. Тим же способом формуємо інші котлети, поки не закінчиться яєчний фарш.
Крок 5: смажимо яєчні котлети.
Після включаємо плиту на середній вогонь і ставимо на неї сковороду з 2 – 3 столовими ложками рослинного масла. Через 1 – 2 хвилини відправляємо в розігріту сковороду першу партію котлет.
Обсмажуємо з обох боків до утворення рум’яної кірочки і перекладаємо на велике плоске блюдо за допомогою кухонної лопатки. Тим же способом смажимо інші котлети, періодично підливаючи в сковороду олію.
Крок 6: подаємо яєчні котлети.
Яєчні котлети подають в гарячому або холодному вигляді. Їх можна сервірувати як окрему страву або разом з м’ясними стравами. Але самий ідеальний варіант – яєчні котлетки зі сметаною і салатом зі свіжих овочів – це щось божественне! Насолоджуйтесь!
Приємного апетиту!
Поради:
– Сметану можна замінити водою, молоком або кефіром.
– За бажанням яєчний фарш можна додати інші спеції, які використовують під час приготування других гарячих страв.
– Замість рослинного масла можна використовувати вершкове масло, від цього смак готового блюда буде більш ніжний.
– Дуже часто в яєчний фарш додають консервований горошок, кукурудзу, петрушку і базилік.
– Котлети можна панірувати в пшеничного борошні, а не в сухарях.