Смачні грінки з часником – це те що потрібно для веселого, застілля. Хрустка закуска з апетитною золотистою скоринкою, пікантно-солоним смаком неодмінно оцінять всі ваші гості і добавка не змусить себе довго чекати. При цьому готується це блюдо, ну дуже просто і швидко.
Приготування грінок з часником.
Крок 1: нарізаємо хліб
Спочатку нам необхідно нарізати хліб, для цього викладаємо його на обробну дошку і за допомогою ножа відрізаємо все скоринки. Потім нарізаємо його на скибочки, для нашого рецепта достатньо 4 штук товщиною 1 – 1,5 сантиметра. При цьому форма майбутніх грінок не принципова ви можете нарізати хліб так, як вам більше подобається наприклад великими брусочками або розрізати по діагоналі на скибочки красиві трикутники. У будь-якому випадку хлібну нарізку залишаємо на обробній дошці і посипаємо з усіх сторін сіллю.
Крок 2: обсмажуємо грінки
У сковороду наливаємо трохи олії і після цього укладаємо в неї хлібні скибочки, які збризкуємо зверху ще раз маслом. Потім включаємо температуру плити на середній рівень і ставимо сковороду на конфорку.
Обсмажуємо хліб до золотистої рум’яної скоринки протягом 3 – 4 хвилин і після перевертаємо скибочки на іншу сторону з допомогою кухонної лопатки. Отримані тости, перекладаємо в окрему тарілку.
Крок 3: готуємо часник
Зубчики часнику очищаємо від лушпиння, промиваємо під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. З допомогою ножа розрізаємо часник впоперек на 2 приблизно рівні частини і залишаємо їх на обробній дошці.
Крок 4: натираємо грінки часником
Поки ми готували часник, наші грінки дещо охололи і можна приступати до фінального етапу приготування. Беремо половинку зубчики часнику і натираємо ним обидві сторони тосту.
Також чинимо з усіма іншими скибочками хліба. Після цього залишаємо їх просочуватися на 5 хвилин.
Крок 5: подаємо грінки з часником
Грінки з часником подаються в теплому або холодному вигляді і вважаються закускою. В якості доповнення до нашої страви підійдуть різні соуси, гірчиця, сметана, а також майонез. Ідеальна закуска з пікантною гостротою під слабоалкогольні та міцні напої готова до подачі.
Приємного апетиту!
Поради:
– Хліб для цього рецепта можна використовувати будь-який вам більше подобається, це може бути французький багет, звичайний нарізний батон або навіть житній хліб.
– Якщо у вас є оливкова олія, тоді обсмажувати грінки найкраще на нього, ну, а якщо немає, підійде і звичайна соняшникова олія.
– Для додання страві більшою ароматності, разом з сіллю можна приправити хліб різними спеціями.
– Для любителів сиру можна запропонувати відмінний варіант цієї закуски, просто додайте натертий сир на часникові грінки, поки вони ще гарячі, щоб він встиг розтанути.