Телефон

+380935560007

Email

info@zumi.com.ua

Години роботи

Пн - Нд: 9:00 - 21:00

Домашній балик з курячого філе – запаморочливо апетитне блюдо! З такого м’яса можна приготувати чудові бутерброди та салати, які підкорять своїм смаком і ароматом всіх ваших близьких. Спробувавши її одного разу, ви вже не зможете відмовити собі в задоволенні готувати цю страву знову і знову.

Інгредієнти для приготування балика з курячого філе:

  1. Курка (філе свіже) – 3-4 штуки (600 грам)
  2. Сіль морська велика (не йодована) – 250 грам
  3. Суміш перців (мелених) – 1,5 столові ложки
  4. Суміш пряних трав (французька) – 1,5 столові ложки
  5. Лист лавра сушений (середній) – 10 штук
  6. Коньяк (3 зірки) – 50 грам

Інвентар:

  1. Кухонний ніж – 2 штуки
  2. Обробна дошка – 2 штуки
  3. Глибока миска
  4. Столова ложка
  5. Мірний стакан
  6. Пластмасовий контейнер з щільною кришкою
  7. Холодильник
  8. Паперові кухонні рушники
  9. Стерильна марля або лляні серветки
  10. Блюдо або тарілка

Приготування балика з курячого філе:

Крок 1: готуємо куряче філе.

сире куряче філе
Беремо потрібну кількість курячого філе, промиваємо під холодною проточною водою, сушимо паперовими кухонними рушниками. Потім кладемо м’ясо на обробну дошку і очищаємо його від плівки, хрящів і сухожиль, ці частини філе після приготування залишаються жорсткими, тому варто від них позбутися. Залишаємо курочку на дошці і приступаємо до наступного кроку.


Крок 2: готуємо соляну суміш.

сіль зі спеціями
Всипаємо в глибоку миску велику морську сіль, суміш перців, пряні трави і поламані на дрібні шматочки лаврові листочки. Перемішуємо спеції столовою ложкою до однорідної консистенції, туди ж додаємо коньяк і повторно все змішуємо.


Крок 3: готуємо балик з курячого філе.

м'ясо в солі
Тепер висипаємо на дно пластмасового контейнера 1/2 частина отриманої суміші і кладемо на неї підготовлене куряче філе, щільно притискаючи його долонями. Потім засипаємо м’ясо залишилася пряно-соляною сумішшю, закрийте контейнер кришкою або затягуємо поліетиленовою харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 24 год.

Після закінчення потрібного часу дістаємо філе з холодильника, ретельно промиваємо під холодною проточною водою, сушимо паперовими кухонними рушниками, загортаємо кожну частину шматочок стерильної марлі або лляну серветку, викладаємо в чистий контейнер і витримуємо в холодильнику ще мінімум 12 годин, максимум 24. Після цього страву можна дегустувати.


Крок 4: подаємо балик з курячого філе.

балик з курячого філе
Балик з курячого філе подають в охолодженому вигляді. Його сервірування залежить від вашого бажання. Таке мяско часто використовують як нарізки, як доповнення до салату, або смакують його з чорним хлібцем і маслом.
балик з курячого філе
воно Зберігається в холодильнику, прямо в марлі, але за бажанням можна зняти тканину і перекласти філе в чистий герметично закривається контейнер. Смак м’яса виходить ніжний, среднесоленый, з приємним ароматом спецій. Якщо не знати, з чого зроблене блюдо, то можна подумати, що це шматочки солоної рибки. Насолоджуйтесь!


Поради:

– коньяк можна замінити на віскі, ром або бренді;

– за бажанням в рецепті можна використовувати будь-які інші трави та спеції або відмовитися від них зовсім, якщо вам неприємний різкий аромат прянощів;

– кількість алкоголю можна зменшити до 25 грам;

– якщо Ви віддаєте перевагу більш сухе в’ялене м’ясо, можна підвісити його при кімнатній температурі і просушити таким чином пару днів;

– найкраще місце для цього процесу – карниз, засклений балкон, ванна або будь-яке інше періодично провітрюване приміщення;

– бажано, щоб товщина філе не перевищувала двох сантиметрів. Їли шматки м’яса занадто товсті, кожен варто розрізати вздовж на 2 частини і після цього просаливать.

Рекомендовані статті

Залишити коментар