Кожна господиня хоче, щоб її святковий стіл був ідеальним і досконалим, а особливо перший стіл, який сервірують салатами і закусками. Сьогодні ми пропонуємо вам відмінний рецепт по-справжньому смачною, ситною і в теж час майже загадковою закуски, з якої можна поекспериментувати і це – Лаваш з тунцем!
Інгредієнти для приготування лаваша з тунцем:
Приготування лаваша з тунцем:
Крок 1: готуємо рибу.
Приготувати це смачне блюдо дуже легко, для початку відкриваємо ключем для консервів пару баночок з тунцем.
Скидаємо шматочки тунця в невеликій друшляк і залишаємо на 3 – 4 хвилини, щоб стекли залишки рибного соку.
Після за допомогою столової ложки перекладаємо рибку в невелику миску і розминаємо її виделкою на більш дрібні шматочки.
Крок 2: готуємо відварені яйця.
Тепер чистимо від шкаралупи два, попередньо відварених, курячих яйця. Потім промиваємо їх під струменем холодної проточної води, потім паперовими кухонними рушниками, кладемо на обробну дошку, нарізаємо дрібним кубиком або натираємо на крупній тертці. Перекладаємо подрібнені яйця в глибоку тарілку.
Крок 3: готуємо кріп.
Після промиваємо 2 невеликих пучка кропу, струшуємо їх над раковиною від надлишків води, кладемо на обробну дошку, дрібно шаткуємо і перекладаємо нарізку в окрему глибоку тарілку.
Крок 4: доводимо страву до повної готовності.
Потім беремо 1 лаваш, розкладаємо його на кухонному столі і за допомогою ножа змащуємо його поверхню 100 мл майонезу. Посипаємо нарізаним кропом і в художньому безладі викладаємо на зелень шматочки консервованого тунця. Після накриваємо шари другим листом лаваша, також змащуємо його залишилися майонезом і посипаємо його рубаним яйцем. Тепер звертаємо 2 листя з начинкою в 1 щільний рулет, укладаємо його на лист харчової алюмінієвої фольги або плівки і загортаємо так, щоб не було щілин.
Відправляємо рулет в холодильник мінімум на 2 години максимуму 12 годин, але чим більше він буде настоюватися, тим м’якше і смачніше вийде. Після закінчення потрібного часу видаляємо рулет з холодильника, знімаємо з нього фольгу або плівку, кладемо на обробну дошку і нарізаємо на порції товщиною близько 5 сантиметрів. Укладаємо їх на велике плоске блюдо зрізами вниз, за бажанням оформляємо будь нравящейся зеленню і подаємо.
Крок 5: подаємо лаваш з тунцем.
Лаваш з тунцем подається в охолодженому вигляді як закуска. За бажанням нарізані порції оформляють гілочками будь свіжою зеленню, маслинами, оливками, часточками лайма чи лимона. В будь – яких додатках ця смакота не потребує хіба що, в хорошій компанії, яка допоможе вам поїдати це прекрасне і просте у приготуванні блюдо. Насолоджуйтесь!
Приємного апетиту!
Поради:
– Яйця треба варити протягом 10 – 12 хвилин у підсоленій і підкисленій оцтом воді для того, щоб вони не лопалися. Після їх треба остудити в холодній проточній воді і потім діяти по інструкції рецепта.
– Замість кропу можна використовувати петрушку, кінзу або зелений ріпчаста цибуля.
– Начинку можна доповнити шарами з консервованої кукурудзи або грибів.
– Замість майонезу можна використовувати домашню густу сметану. Також можна змішати майонез із кетчупом і нанести отриману суміш на лаваш.