Телефон

+380935560007

Email

info@zumi.com.ua

Години роботи

Пн - Нд: 9:00 - 21:00

Печериці в універсальному клярі можуть виступати в ролі оригінального гарніру або ж як окрему страву. Це справжня знахідка для любителів грибів, так як вони в такому вигляді виходять дуже соковитими і смачними. До того ж, шановні читачі, запам’ятайте або запишіть рецепт універсального кляру, так як у ваших кулінарних діяннях він може ще не раз стати вам у пригоді. Рибу, м’ясо, овочі і навіть фрукти, обсмажені в ньому,  виходять неймовірно смачними.

Приготування печериць в універсальному клярі.

Крок 1: Підготовка грибів.

свіжі печериці

Печериці для приготування страви необхідно вибирати свіжі. Це можна визначити по їх зовнішньому вигляду: гриби повинні бути світлі і щільні. Тобто їх текстура повинна бути гладкою і рівною. З таких печериць вийде дуже смачний гарнір,  і вони абсолютно безпечні для вашого здоров’я. Спочатку їх  необхідно ретельно промити. Дозволяється навіть ненадовго їх замочити у воді, після чого кожен гриб потерти руками або спеціальною щіткою. Далі необхідно очистити печериці. Для цього нам буде потрібно невеликий ніж, яким ми будемо чіпляти тонку плівку біля основи капелюшки (в місці її з’єднання з ніжкою гриба). Після чого тягнемо цю плівку, повністю знімаючи з усієї поверхні капелюшка гриба. Таким же чином поступаємо з усіма печерицями. Після цього їх потрібно знову сполоснути у воді.  для страви приготовані гриби великого розміру, то їх також необхідно розрізати навпіл. Якщо ж печериці дрібні, то готувати ми їх будемо в целеньком вигляді.


Крок 2: Готуємо універсальний кляр.

універсальний кляр

Відокремлюємо білок від жовтка. Для цього скористаємося або спеціальним приладом або ж старим випробуваним методом, коли яйце розбивається, але не розкривається. Таким чином, через щілину, що утворилася стікає білок, а жовток залишається всередині шкаралупи. Далі розтираємо білок з дрібкою солі. Це робиться енергійними рухами рукою за допомогою столової вилки. Далі додаємо 250 мл холодної кип’яченої води і ретельно змішуємо між собою інгредієнти. Додаємо раніше просіяне борошно. Розмішуємо масу і уважно її розглянемо. Справа в тому, що у різного борошна різний рівень клейкості, тому точну кількість: скільки вам знадобиться, –  складно передбачити. Кляр врешті-решт по консистенції має бути,  як рідка сметана. Якщо ваш кляр  виявився більш рідким, то регулюємо кількість борошна. Якщо ж,  навпаки,  густим, то додаємо трохи води. В останню чергу додаємо картопляний крохмаль і знову ретельно вимішуємо масу.


Крок 3: Обсмажуємо гриби на сковороді.

вмочаємо печериці в кляр

У сковороду вливаємо великий шар рослинної олії. По висоті він повинен бути близько полусантиметра. Нагріваємо її на середньому вогні. Далі наколюємо гриб виделкою, ретельно опускаємо його в кляр і викладаємо на сковороду.

обсмажуємо гриби до золотистого кольору

Обсмажуємо гриби з усіх боків до золотистого кольору кляру. Дуже важливо смажити гриби саме на середньому вогні, щоб вони встигали прожариваться. А в цій справі висока швидкість обжарювання – наш ворог. Тому краще запасіться крапелькою терпіння.


Крок 4: Подаємо печериці в універсальному клярі.

ароматне грибне блюдо

Гриби в клярі подаються на стіл в гарячому або теплому вигляді. Не дивлячись на дуже твердий,  на перший погляд,  кляр, він дуже крихкий і хрусткий, зате печериці всередині дуже соковиті і смачні. Це блюдо просто смакота. Приготуйте його своїм близьким,  і вони залишаться дуже вдячні вам.

Всім приємного апетиту!


Поради:

— Для того, щоб кляр вийшов ще більш хрустким, воду в кляр необхідно додавати крижану. Для цього можна її на деякий час залишити в морозильній камері або ж розбавити кип’ячену воду з льодом і дати йому розтанути.

— як гарнір печериці чудово поєднуються з курячим м’ясом і рибою, приготованими найрізноманітнішими способами.

— Соусом для такої страви можуть служити сирні, часникові або вершкові варіації за вашим смаком та уподобаннями. Експериментуйте і харчуйтеся тільки смачною і унікальною їжею.

— Якщо ви вирішите в універсальному клярі і обсмажити фрукти, то додайте в масу трохи цукру або меду.

Рекомендовані статті

Залишити коментар